
چرا نتورک مارکتینگ را توصیه میکنم؟
همانطور که در کتاب به اسکیمو یخ بفروش گفتهام عضو هیچکدام از شرکتهای بازاریابی شبکهای نیستم اما نگرش کاملا مثبتی نسبت به این حرفه دارم و معتقدم در سطح کلان فعالیت این شبکهها در کشور موجد تغییرات مثبت اجتماعی و فرهنگی و تقویت کننده توسعه همه جانبه ملی است. در ادامه توضیح میدهم چرا باید از بازاریابی شبکهای حمایت کرد و این حرفه از چه امتیازات مثبت قابل ذکری برخوردار است.
۱- نتورک مارکتینگ یک دوره موثر درمانی برای کسانی است که از اختلالاتی چون کمبود اعتماد به نفس، بیانگیزگی، سرگردانی، بیبرنامهگی و بیپولی بصورت مزمن رنج میبرند.
نتورک مارکتینگ افراد را تغییر میدهد، از آنها افرادی باانگیزه، خودباور، کارآمد و با هدف در زندگی میسازد. قاعده این است:
برای داشتن چیزی که تابحال نداشتهای باید کسی بشوی که تا بحال نبودهای.
هرچند درآمدهای نسبتا قابل توجه، انگیزه ابتدایی و اساسی افراد برای پیوستن به این تجارت را تشکیل میدهد اما نتورکرها به سرعت متوجه میشوند برای دستیابی به اهداف مالی خود باید دست به تغییرات جدی و دامنهدار شخصی و تحول در سبک زندگی فردی بزنند. آنها میآموزند تا تغییر نکنند خبری از موفقیت و تحقق درآمدهای موردنظر نخواهد بود. این اکتشاف (تغییر در درون مقدمه تحول در دنیای بیرونی است) انگیزه مناسبی برای آنها میشود تا رشد و تحول درونی را به عنوان اولین هدف مهم خود در این تجارت ترسیم نمایند. نتورک مارکتینگ به افراد میآموزد درآمد روبهرشد و قابل توجه نتیجه رشد شبکه فروش است و رشد شبکه فروش نتیجه رشد و گسترش درونی است. نرخ رشد یک سازمان تابعی از نرخ رشد مدیران آن سازمان است.
بلانکارد میگوید یک سازمان بزرگ سایه یک مدیر بزرگ است. سازمانتان به اندازهای رشد میکند که شما رشد میکنید. شکوفایی و رشد درونی (به معنای افزایش احساس کارآمدی، هدفمندی شخصی، سطح آمادگی و انگیزشی مناسب) بزرگترین دستاوردی است که از رهگذر فعالیت در نتورک مارکتینگ بدست میآید.
۲-نتورک مارکتینگ کارگاه عملی مهارتهای زندگی است.
ده مهارت زندگی که سازمان بهداشت جهانی مشخص نموده است عبارتند از:
۱ – مهارتهای خودآگاهی
۲ – مهارت همدلی
۳ – مهارت روابط بین فردی
۴ – مهارت ارتباط موثر
۵ – مهارت مقابله با استرس
۶ – مهارت مدیریت بر هیجان
۷ – مهارت حل مسئله
۸ – مهارت تصمیم گیری
۹ – مهارت تفکر خلاق
۱۰ – مهارت تفکر نقادانه
با هدف آموزش مهارتهای دهگانه کتابها و سمینارهای آموزشی فراوانی نوشته و برگزار میشود اما به جرائت میتوان گفت بازاریابی شبکهای یک کارگاه عملی برای فراگیری این مهارتها است. در هیچ کجا محیط آموزشی مناسب برای فرا گرفتن این مهارتها همانند فضای نتورک مارکتینگ مهیا نیست. در بازاریابی شبکهای قدرت خلاقیت و نوآوری فرد افزایش مییابد. این حرفه سرشار از فرصتهای واقعی و عینی برای تمرین مهارت تصمیمگیری و حل مساله است. انسانها میآموزند چگونه هیجانهای نامطلوب خود را مدیریت کنند، به شناخت بهتری از خود و نیازها و تمایلاتشان (خودآگاهی) دست مییابند، قدرت استدلال و پرسشگریشان افزایش مییابد (مهارت تفکر انتقادی) و از همه مهمتر هوش میان فردی و اجتماعی تقویت میشود. (مهارت همدلی وروابط بین فردی)
۳-نتورک مارکتینگ دانشگاه کارآفرینی است.
بهترین آغاز برای راهاندازی یک تجارت و پرورش مهارتهای کسب و کار بازاریابی شبکهای است. نویسندگان و اساتید بزرگی چون رابرت کیوساکی، برایان تریسی و دونالد ترامپ توصیه میکنند تجارت را با پیوستن به یکی از شبکههای نتورک مارکتینگ آغاز نمائید.
کارآموزی و کارورزی اصطلاحات مهمی هستند. این واژهها یعنی شما باید برای فراگیری یک مهارت و حرفه مدتی را بدون دستمزد یا حداقل درآمد، در یک محیط واقعی حضور داشته باشید و آموزش ببینید. نتورک مارکتینگ محیطی برای شما فراهم میکند که ضمن برخورداری از درآمدهای قابل توجه مهارتهای مربوط به بازار، کسب وکار و کارآفرینی را میآموزید.
رابرت کیوساکی بعنوان یک از مطرحترین معلمان و اساتید مالی و اقتصادی جهان و نویسنده کتاب پرفروش پدر پولدار، پدر بیپول نظرش را در این زمینه میگوید:
«از زمانی که تعصباتم را کنار گذاشتم و شروع به تحقیق درمورد بازاریابی شبکهای کردم، کارآفرینان بسیاری را دیدهام که دانش خود را ازطریق برنامههای آموزشی بازاریابی شبکهای بدست آوردهاند. اخیرا با مرد جوانی روبرو شدم که از راه کسب وکاری مرتبط با کامپیوتر، صدها میلیون دلار، درآمد کسب کرده بود. او میگفت: راستش رو بخوای من یه عمری برنامه نویسی میکردم، تا اینکه عضو یکی از شرکتهای بازاریابی شبکهای شدم. تمام کاری که میکردم گوش دادن به نوارها، خوندن کتابها و شرکت توی جلسات و برنامههای آموزشی بود. هنوزم کمدم پر از کتاب و نوار و جزوههای اون دورانه.
کمکم در بازاریابی شبکهای موفق شدم و وقتی درآمدم از این راه به حدی رسید که برای خودم کسب وکاری راه بیندازم، برنامه نویسی را کنار گذاشتم و کسب وکار خودم را راه انداختم. سه سال پیش کسب وکارم رو شروع کردم و امروز برای خودم شبکه عظیمی دارم. البته بدون آموزشهایی که تو بازاریابی شبکهای دیدم، محال بود بتونم موفق بشم. این آموزشها واقعا محشرن.»
۴- برای کسب مهارت فروش به نتورک مارکتینگ بپیوندید.
هر چند فروش در کنار مدیریت و راهبری یکی از مهارتهای کسب وکار است اما آنقدر مهم و اساسی هستند که ترجیح دادم به صورت مجزا به آنها بپردازم.
توانایی فروش عالیترین مهارت لازم برای کسب وکار است و به قول برایان تریسی تا فروشی صورت نگیرید هیچ اتفاقی رخ نداده است.
یاد گرفتن فروش، یاد گیری غلبه بر آدم بازندهای است که در درون شما جای دارد.
یاد گرفتن فروش به علاوه آدم برندهٔ درونتان را بیرون میکشد.
«از کتاب دانشکده کسب وکار»
اساس بازاریابی شبکهای بر تاسیس یک سازمان فروش و توسعه آن بنا نهاده شده است. مسلح شدن به فنون فروش و مهارتهای ارتباطی شریان حیاتی این حرفه است. نتورک مارکتینگ از انسانها یک بازاریاب قهار و با اعتمادبهنفس میسازد، فردی که در هر شرایطی میتواند ابراز وجود کند، نیازها و خواستهای فردی خویش را مطرح نماید و با همه ارتباط موثر برقرار نماید. یک نتورکر حرفهای آنقدر توانمند است که حتی میتواند به اسیکمو یخ بفروشد.
۵-نتورک مارکتینگ از شما یک مدیر اجرائی توانمند میسازد.
ایراد آموزشهای آکادمیک مدیریت، تئوریک بودن آن است. دانشگاهها مدیران کاربلد و توانا تحویل جامعه نمیدهند. کارآفرینان واقعی نه از دانشگاهها که از کف بازار و خیابانها ظهور میکنند. اتفاقا بسیار از مردان بزرگ دنیای کسب وکار، شاگرد تنبلها و اخراجیهای مدارس و دانشگاه هستند. آنها به مدد آموزشهای کاربردی در دنیای واقعی تجارت و برخورداری از توانمندیهای روانشناختی اقدام به تاسیس بنگاههای بزرگ اقتصادی کردهاند. بنگاههایی که بخش عمدهای از کارمندان آنها را دانشآموزان زرنگ و فارغ التحصیلان نمرهبگیر دانشکدهها تشکیل میدهند.
نتورک مارکتینک مدرسه واقعی کسب وکار است و بر این اساس مدیران با صلاحیت تحویل جامعه میدهد. مدیرانی که دانش و مهارت راهبری خود را نه از طریق حفظ معلومات و تئوریهای صرف مدیریتی که دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و موقعیتهای عملی راهبری در بازاریابی شبکهای بدست آوردهاند.
سخن پایانی: نتورک مارکتینگ از نگاهی دیگر زندگی در مقیاسی کوچکتر است. فرصتهای عینی برای تغییر، رشد، مدیریت و فراگیری مهارتهای زندگی و مالی در این حرفه آنرا به یک دانشگاه زندگی تبدیل کرده است.
کتابهای خودیاری و نیز کارگاهها و سمینارهای آموزشی در صدد ارائه اطلاعات ومهارتهای لازم به افراد شرکت کننده در راستای ارتقای مهارتهای زندگی است.
مهارتهای راهبردی لازمه یک کسب وکار در حال گسترش است.
نتورک مارکتینگ به ما میآموزد انسان نان اعتمادبهنفس خود را میخورد. برای برخورداری از درآمدهای قابل توجه و رسیدن به استقلال مالی باید تغیییر کرد. برای خود برنامه و هدف داشت. موجودی باانگیزه وخودباور بود.
نویسنده مقاله: مسعود لعلی
این مقاله در مجله راز نیز به چاپ رسیده است.
کتاب بسیار مفید و آموزنده ای است
آقای مسعود لعلی عزیز من به تازگی کتاب به اسکیمو یخ بفروشیم رو خوندم و واقعا از اینکه یک نتورکر هستم به خودم افتخار کردم از شما به خاطرن نوشتن این کتاب فوق العاده ممنونم من با این کتاب جان دوباره ای گرفتم و همش به خاطر شماست سپاسگزار شما
سحر از تهران