
پول تو جیبی، بچه تان را بدبخت می کند!
(تربیت مالی فرزند)
دیوید رمزی
من از واژه «پول تو جیبی» متنفرم.زیرا معتقدم واژه ها از قدرت و تاثیر گذاری قدرتمندی برخوردارند. بطوریکه می توانند معنا و مفهوم عمیقی را به ذهن ها منتقل کنند.
فرزندان من از 5 سالگی بجای پول تو جیبی بصورت کارمزدی پول دریافت می کنند.مطمئنا هر پدرو مادر دلش می خواهد با انواع هدیه ها و سورپرایزها فرزندان خود را خوشحال کند.اما فراموش نکنیم که دادن پول تو جیبی مانع از آن می شود که به دلبندانمان بیاموزیم زندگی واقعی چگونه است.
فرزندان ما نسلی هستند که تصور می کنند پول خیلی راحت بدست می آید.آنها از والدین خود انتظار دارند تا زمانی که بزرگ و بالغ نشده اند همه هزینه های آنها را بپردازند.حتی بعضی از آنها فکر می کنند این وظیف دولت است که از آنها حمایت کند.
در خانواده ما،بچه ها طبق یک قانون کلی بزرگ شدند:اگر کار کنی،پول خواهی داشت و اگر کار نکنی خبری از پول نیست.این اصل بنیادی است که بسیاری از والدین در رابطه با فرزندان خردسال خود نادیده می گیرند.
اگر یک کودک چهار ساله این حقیقت را درک کند که با کار کردن می تواند پول بدست آورد،آنگاه وقتی به 24 سالگی رسید،واقعیتهای زندگی را نیز به خوبی درک خواهد کرد.
زمانی که به فرزندان خود پول می دهید اما از آنها کار نمی خواهید از آنها آدم هایی می سازید که جز آه و ناله کردن کاری بلد نیستند و خود را طلبکار عالم وآدم می دانند.
یک تجربه
یک بار پدر یک پسر 14 ساله سرکش با برنامه رادیویی من تماس گرفت و گفت:،پسرش از انجام کارهای روزمره خود و کمک کردن در کارهای خانه امتناع می کند.به همین دلیل تصمیم می گیرد به کارگاه نجاری اش برود،چکشی بردارد و موقع صرف غذا آن را درون بشقاب پسر بگذارد.
وقتی پسر سر میز می نشیند،پدر به او می گوید:تا وقتی کارهایت را انجام ندهی،از غذا خبری نیست.
همه می دانیم شکم پسر بچه سریع ترین راه برای تحت تاثیر قرار دادن اوست.
همانطور که انتظار می رفت این نوجوان بلافاصله دست به کار شد تا کارهای ناتمامش را به اتمام برساند.
خیلی مهم است که پدر و مارد ها به فرزندان خود کمک کنند تا از همان سنین خردسالی رابطه ی میان « کار کردن و پول به دست آوردن» را درک کند.
یعنی بجای دادن پول تو جیبی به بچه ها، باید چارچوب جدیدی برای گفتگو با آنها تعیین کنید.
وقتی می خواهید درباره « پول بدست آوردن» صحبت کنید، باید عبارت « پول تو جیبی گرفتن» را از دایره لغات آنها حذف و بجای آن واژه « کارمزد گرفتن» را جایگزین کنید، سپس برای آنها توضیح دهید که با کار کردن می توان پول بدست آورد.
به محض اینکه بچه ها رابطه علت و معلول را درک کردند،دست به کار شوید تا رابطه ی میان کار کردن و پول درآوردن را نیز آموزش دهید.
ادامه دارد….
در ضمن انجام مکرر بازی جهانی گردش مالی نیز می تواند ریز موفقیتهایی مالی برای ما بیافرینید.
برای آشنایی با این بازی و شرکت در دوره های آموزشی “تکنیکهای افزایش هوش مالی با بازی جهانی گردش مالی رابرت کیوساکی“به لینکهای زیر مراجعه کنید.